Kamille • Chamomile

Over de groente
Kamille, ook wel bekend als kamille groeit in het wild op Pluk! De echte kamille heeft een dik geel kegelvormig rechtopstaand bloemhoofd, omgeven door een helderwitte guirlande van bloemblaadjes.De bloemen hebben een uitgesproken kamille-aroma, terwijl de bladeren een zoete appelgeur hebben. De bladeren en bloemen kunnen vers of gedroogd als thee worden gebruikt. Het is een veelzijdig kruid met vele medicinale, culinaire en cosmetische toepassingen.De Egyptenaren wijdden kamille aan de zon en verheerlijkten het boven alle andere kruiden om zijn helende eigenschappen, terwijl Griekse artsen het voorschreven bij koorts.
About
Chamomile, also known as camomile grows wild at Pluk! The true camomile has a thick yellow conical upright flower head, surrounded by a bright white garland of petals.The flowers have a distinct chamomile aroma whereas the leaves have a sweet apple scent. The leaves and flowers can be used fresh or dried as a tea. It is a multi-purpose herb with many medicinal, culinary and cosmetic uses.The Egyptians dedicated Chamomile to the sun and workshiped it above all other herbs for its healing properties, while Greek physicians prescribed it for fevers.
Hoe oogst je?
Oogst losse bloemen of de hele plant.
How to harvest?
Harvest individual flowers or the full plant.


Bewaren
Om kamille te drogen, oogst je de bloemen bij droog weer. Droog ze vervolgens op een donkere plaats, zodat de bladeren niet zwart worden. De gedroogde bloemen zijn geschikt om thee of lotion van te maken of om te gebruiken als stoombad. Bij vers gebruik kunnen ze in een vaas met water worden bewaard.
Storage
To dry camomile, harvest the flowers in dry weather. Then dry them in a dark place, so the leaves do not turn black. The dried flowers are suitable for making tea or lotion or for use as a steam bath. If using it fresh, it can be stored in a vase of water.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎