Kailan

Over de groente
Gai lan, kailan, (kai-lan), Chinese broccoli, Chinese boerenkool, of jie lan is een bladgroente met dikke, platte, glanzende blauwgroene bladeren met dikke stelen, en roosjes die lijken op broccoli. Het heeft een sappig-krokante stengel en zachte bladeren en bloemen - de hele plant is eetbaar. en de smaak is vergelijkbaar met broccoli met een vleugje bitterheid.
About
Gai lan, kailan, (kai-lan), Chinese broccoli, Chinese kale, or jie lan is a leaf vegetable with thick, flat, glossy blue-green leaves with thick stems, and florets similar to broccoli. It has a juicy-crunchy stem and soft leaves and flowers - the entire plant is edible. and the taste is similar to broccoli with a hint of bitterness.
Hoe oogst je?
Snijd de stengel 2 bladknopen boven de grond af en hij zal teruggroeien.
How to harvest?
Cut the stem 2 leaf nodes above the ground and it will grow back.


Bewaren
Hij verwelkt snel, dus kan hij het beste binnen 1-2 dagen vers worden gegeten.
Storage
It wilts quickly so best eaten fresh in 1-2 days.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎