EN | NL


Join us

Rondleidingen op de boerderij
Ga mee met een van onze rondleidingen om de boerderij te zien, de boeren te ontmoeten en te begrijpen hoe het allemaal werkt!

Meld je hier aan als je meer info over de rondleidingen wilt ontvangen


Hoe het werkt

  • U kunt elke week verse seizoensgebonden en biologische producten oogsten van mei tot november (afhankelijk van de weersomstandigheden).
  • Oogsters betalen één jaarlijkse bijdrage om het hele seizoen te mogen oogsten.
    Elke week delen we met u wat er geoogst kan worden van de velden en instructies voor het oogsten.
  • U kunt oogster worden op 1 van onze 2 locaties. We hebben een boerderij in de Fruttuin Van West en een boerderij aan de Boterbloem in de Luktemeerpolder (15 minuten fietsen van de Fruittuin Van West).
  • De oogst duurt ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van het seizoen en de locatie. Bij de Fruittuin kan het oogsten langer duren omdat de velden verspreid liggen, terwijl de velden van de Boterbloem op één plek liggen. Soms zullen we items voor je oogsten.
  • Oogsttijden bij Pluk! in de Fruittuin:Donderdag en vrijdag van 13:00-17:00 uur en zaterdag van 11:00-17:00 uur
  • Oogsttijden bij Pluk! aan de Boterbloem: Woensdag en donderdag van 13:00-20:00 uur en vrijdag en zaterdag van 11:00-18:00 uur.

We bieden wekelijks een enkel of dubbel aandeel aan.

Enkel aandeel
Een enkel aandeel bevat genoeg groenten om 4-5 maaltijden per week te bereiden.

Dubbel aandeel
Een dubbel aandeel is een enkel aandeel x2 en bevat genoeg groenten om 4-5 maaltijden per week te bereiden voor een hongerig koppel of gezin.

* Een voorbeeld van een overvloedige juli-oogst in 2022 - een jaar waarin de weersomstandigheden gunstig waren.

Op inkomen gebaseerde prijsstelling

Een op inkomen gebaseerde betalingsregeling houdt in dat consumenten het bedrag kunnen kiezen dat zij willen betalen om hun eigen economische status te weerspiegelen. Dit betekent dat degenen met hogere inkomens degenen met lagere inkomens helpen toegang te krijgen tot het project en er tegelijkertijd voor zorgen dat de boeren een eerlijk inkomen ontvangen.

Het op inkomen gebaseerde prijssysteem vraagt u om bij het kiezen van een aandeelprijs rekening te houden met uw eigen economische situatie en het loon dat u zelf per uur verdient. We hebben in de onderstaande tabel aangegeven hoe de totale prijs van een aandeel van invloed is op onze salarisbetalingen.

Wij verwachten dat de meerderheid van de oogsters een deelprijs kiest van minstens 16€/uur (680€) - en idealiter hoger - omdat dit het minimumbedrag is dat de boeren nodig hebben om een minimumloon te ontvangen. Tegelijkertijd willen wij dat onze oogst voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is - als u de minimumdeelprijs niet kunt betalen, vragen wij u ons te laten weten wat u wel kunt betalen en wij zullen ons best doen om u tegemoet te komen.

Houdt u er ook rekening mee dat het uurtarief dat wij in de tabel hieronder vermelden een BRUTO-bedrag is, waarvan wij onze pensioenen, sociale zekerheid, vakantiedagen, verzekeringen en belastingen moeten betalen. In de komende jaren hopen we meer te verdienen zodat we pensioenen kunnen opbouwen en onze verzekeringen en andere kosten kunnen dekken.


Aandelenprijzen op basis van uurloon

Tabel met aandelenkoersen (minimum aandelenkoers van 680 in oranje gemarkeerd)Interesse om in te schrijven?
We hebben plaatsen beschikbaar voor dit seizoen 2023!

View and fill the sign-up contract in English Bekijk en vul het inschrijvingscontract in in het Nederlands
of
︎Neem contact met ons op als je vragen hebt