IJsbergsla
•Iceberg lettuce

Over de groente
IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Zo komt de sla aan zijn naam: de sla werd met ijs bedekt voordat ze met de trein van de West- naar de Oostkust werd vervoerd. IJsbergsla is knapperiger en frisser dan kropsla.
About
Iceberg lettuce is a thick, light green head with crisp leaves. The name comes from America. This is how the lettuce got its name: it was covered with ice before being transported by train from the West to the East Coast. Iceberg lettuce is crunchier and fresher than head lettuce.
Hoe oogst je?
Snijdt bij de grond af.
How to harvest?
Cut at soil level


Bewaren
In de groentelade van de koelkast blijft deze sla ongeveer een week houdbaar 
Storage
In the vegetable drawerof the fridge, this salad will keep for about a week 
Kook info
Rauw als basis voor een frisse salade of onderdeel van een broodje falafel, maar ook lekker in stamppot of soep.
Cooking info
Raw as a base for a fresh salad or part of a falafel sandwich, but also delicious in stew or soup.

Recepten

Recipes

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎