Goudsbloem
•CALENDULA

Over de groente
Calendula wordt van oudsher gebruikt voor medicinale en culinaire doeleinden. Bij gebruik in stoofschotels, bouillons en salades geven deze bloemblaadjes een pittige smaak die lijkt op saffraan. Van de plant wordt gezegd dat hij het immuunsysteem stimuleert en tegenwoordig wordt hij gebruikt als ingrediënt in veel cosmetica en kruidenremedies. De bloemen en bladeren van de calendula kunnen worden gedroogd en bewaard voor later gebruik. In het veld trekt calendula bladluizen weg van waardevolle planten.
About
Calendula has historically been used for medicinal and culinary purposes. When used in stews, broths and salads, these petals add a spicy taste similar to saffron. The plant is said to stimulate the immune system and is currently used as an ingredient in many cosmetics and herbal remedies. The flowers and leaves of the calendula may be dried and stored for later use. In the field, calendula draws aphids away from valuable plants.
Hoe oogst je?
Pluk alleen de bloem (geen bladeren).
How to harvest?
Please pick just the flower (no leaves).


Bewaren
Enkele dagen houdbaar in de koelkast
Storage
Can be kept in the fridge for a few days.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎