Flespompoen • Butternut squash

Over de groente
Flespompoen is een soort winterpompoen die aan een tros groeit. Hij heeft een zoete, nootachtige smaak die lijkt op die van een pompoen. De zaden zijn eetbaar, rauw of geroosterd, en de schil is ook eetbaar als hij geroosterd is. Het is een goede bron van vezels, vitamine C, magnesium en kalium; en het is een bron van vitamine A.
About
Butternut squash is a type of winter squash that grows on a vine. It has a sweet, nutty taste similar to that of a pumpkin. The seeds are edible, either raw or roasted, and the skin is also edible when roasted. It is a good source of fiber, vitamin C, magnesium, and potassium; and it is a source of vitamin A.


Bewaren
Het beste kunnen pompoenen op een luchtige plek bewaard worden, tussen de 8 en 18 graden Celsius. Contoleer ze bij langer bewaren regelmatig en keer ze af en toe om, om rotting te voorkomen. 
Storage
Pumpkins can best be stored in an airy place, between 8 and 18 degrees Celsius. If stored for longer, check them regularly and turn them over once in a while to prevent rotting.
Kook info
Flespompoen
kan worden geroosterd, gekookt in een soep, gevuld en zelfs in de magnetron.
Cooking info
Butternut can be roasted, cooked in a soup, stuffed and even microwaved.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎