ERWTENSCHEUTEN•pea shoots

Over de groente
Van de erwtenplant eten we over het algemeen het zaad: de erwtjes. Maar ook de bovenste jonge blaadjes van de erwtenplant zijn eetbaar: de erwtenscheut.
Erwtenscheuten zijn de jonge, malse, groene erwtenscheuten van de erwtenplantjes, vlak na het kiemen.
Erwtenscheuten worden geoogst als ze nog heel jong zijn.
Ze zijn lekker in salade of kort gebakken. Deze scheuten hebben de subtiele en verfijnde smaak van doperwt; soms ook een nood-achtige en mild zoete smaak.
About
We generally eat the seeds of the pea plant: the peas. But also the upper young leaves of the pea plant are edible: the pea shoot.
Pea shoots are the young, tender, green pea shoots from the pea plant, just after sprouting.
Pea shoots are harvested when they are still very young. They are delicious in salad or stir-fried. These shoots have the subtle and refined taste of pea; sometimes also a nutty and mildly sweet taste.


Hoe oogst je?
Oogst een paar centimeters van de grond (ze gaan teruggroeien!)
How to harvest?
Cut a few centimeters from the soil (they will grow back!)



Bewaren
In afgesloten zakjes zijn erwtenscheuten kort houdbaar in de koelkast.
Storage
In closed bags, pea shoots can be kept for a short time in the refrigerator.
Kook info
Jonge erwtenscheuten kunnen rauw gegeten worden, maar als ze meer dan een paar cm hoog zijn het is beter om ze even te wokken of koken (bijvoorbeeld in een soep).
Cooking info
Very young pea shoots can be eaten raw, but when they are older (more than a few cm high) it’s best to wok them or cook them (like in a soup).


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎