Eetbare bloemen
•Edible flowers

Over de bloemen
Op de Pluk! velden staan naast groenten en kruiden ook vele eetbare bloemen. Onder andere Oost-Indische Kers, goudsbloem, kaasjeskruid, korenbloem en het slaapmutsje. De eetbare bloemen zijn niet alleen lekker maar vooral een feestelijke toevoeging aan een mooie salade! Deze bloemen hebben ook een medicinale werking. Slaapmutsje werkt, zoals de naam al doet vermoeden, effectief in een kruidige avondthee.
About
Besides vegetables and herbs, you can also find edible flowers on the fields of Pluk! There are many varieties like nasturtium, calendula, Californian poppy, malva or cornflower. Edible flowers taste good and make a nice addition to a beautiful salad! All these flowers also have medicinal properties. Californian poppy is a good flower to add to your evening herbal tea to help you fall asleep.
Hoe oogst je?
Volg de oogstinstructies van de boeren.
How to harvest?
Follow harvest instructions of the farmers.


Bewaren
Eet de bloemen zo vers mogelijk, bewaar eventueel in een vaas met water of in een afgesloten bakje in de koelkast.
Storage
Eat flowers soon after picking them or store in a vase of water for a few days or in a closed container in the fridge.
Kook info
De bloemen eet je rauw.
Cooking info
Don’t cook the flowers!


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎