Dille
•Dill

Over de plant
Dille behoort, samen met onder andere kervel en venkel, tot de schermbloemigen. In de zomer, wanneer dille bloeit, krijgt het gele bloemschermen. Van de dille eten we over het algemeen de bladeren; deze zijn naaldachtig maar zacht en hebben een verfijnde anijsachtige smaak. Het is een fris kruid en wordt met name in salade, soepen en in sauzen gebruikt.
About
Dill belongs, together with chervil and fennel, to the umbelliferae family. In the summer, when dill flowers, it has yellow flowers that look like umbrellas. We usually eat the leaves of dill; these are needle-like in shape but soft and have a refined aniseed-like flavour. Dill is a refreshing herb and is mainly used in salads, soups and sauces.

Hoe oogst je?
Snijd slechts 1/3e van elke stengel af
How to harvest?
Only cut 1/3rd of each stem.


Bewaren
Dille kan het beste zo vers mogelijk gebruikt worden, maar om het enkele dagen te bewaren kan het afgesloten in de koelkast gelegd worden.
Storage
Dill is best used fresh, but to keep it fresh for a few days, seal it and put it in the fridge.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎