Daikon
Over de groente
Daikon is ook wel bekend onder de namen ijskegel radijs, witte rammenas en rettich. Het is een lange cilindrische radijs, welke oorspronkelijk uit Azië komt. Daikon wordt tot de koolgewassen gerekend, maar wordt net zoals radijs, raap en rammanas voor zijn wortel geteeld. De smaak is iets milder en minder peperig dan de klassieke radijs. Ook is de textuur is enigszins anders, want daikon is minder waterig en wat dichter dan radijs. Daikon kan rauw gegeten worden als ook gekookt. Daikongroenten zijn ook erg lekker en voedzaam - gebruik ze binnen een dag of twee, daarna verwelken ze. Er bestaat een witte, maar ook een paarse variant.
Daikon is ook wel bekend onder de namen ijskegel radijs, witte rammenas en rettich. Het is een lange cilindrische radijs, welke oorspronkelijk uit Azië komt. Daikon wordt tot de koolgewassen gerekend, maar wordt net zoals radijs, raap en rammanas voor zijn wortel geteeld. De smaak is iets milder en minder peperig dan de klassieke radijs. Ook is de textuur is enigszins anders, want daikon is minder waterig en wat dichter dan radijs. Daikon kan rauw gegeten worden als ook gekookt. Daikongroenten zijn ook erg lekker en voedzaam - gebruik ze binnen een dag of twee, daarna verwelken ze. Er bestaat een witte, maar ook een paarse variant.
About
Daikon is also known as mooli, long white radish and rettich. It is a long cylindrical radish, which originates from Asia. Daikon is considered a cabbage crop, but like radish, turnip and rammanas is grown for its root. Its taste is somewhat milder and less peppery than the classic radish. The texture is also slightly different, as daikon is less watery and a little denser than radish. Daikon can be eaten raw or cooked. Daikon greens are very tasty and nutritious too - use them in a day or two, after that they will wilt. There is a white, but also a purple variety.
Daikon is also known as mooli, long white radish and rettich. It is a long cylindrical radish, which originates from Asia. Daikon is considered a cabbage crop, but like radish, turnip and rammanas is grown for its root. Its taste is somewhat milder and less peppery than the classic radish. The texture is also slightly different, as daikon is less watery and a little denser than radish. Daikon can be eaten raw or cooked. Daikon greens are very tasty and nutritious too - use them in a day or two, after that they will wilt. There is a white, but also a purple variety.
Hoe oogst je?
How to harvest?
Bewaren
Daikon kan, mits het loof verwijderd wordt, enkele weken bewaard blijven op een koele en droge plaats.
Daikon kan, mits het loof verwijderd wordt, enkele weken bewaard blijven op een koele en droge plaats.
Storage
Daikon can be stored for several weeks in a cool and dry place, provided the foliage is removed.
Daikon can be stored for several weeks in a cool and dry place, provided the foliage is removed.
Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎