chili peper
•chili pepper

Over de groente
Het hete broertje van de zoete paprika is de scherpe, hete of pikante peper. Het onderscheid is duidelijk: pepers zijn lang, smal en een stuk kleiner. De smaak is heet. Zo is hij onder meer een belangrijk ingredient in sambal.
About
The hot brother of the sweet bell pepper is the sharp, hot or spicy pepper. The distinction is clear: these peppers are long, narrow and a lot smaller. The flavor is hot. Thus, among other things, it is an important ingredient in sambal
Hoe oogst je?
Kies een rijpe peper (meestal rood). knip de peper halverwege het steeltje af.
How to harvest?
Choose a ripe pepper (usually red). cut the pepper halfway down the stalk.


Bewaren
Chilipeper bewaar je op een koele plek (12-15 °C), maar liever niet in de koelkast. De peper kan dan namelijk niet meer doorrijpen. Bewaar de peper bijvoorbeeld in de kelder of een voorraadkast. Je kunt de chilipeper ook prima invriezen. Ook kan de peper gedroogd worden.
Storage
Chili pepper should be stored in a cool place
(12-15 ° C), but preferably not in the refrigerator. The pepper can not continue to ripen. Keep the pepper for example in the cellar or a pantry. You can also freeze the pepper. The pepper can also be dried.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎