Bladselderij • Celery leaf

Over de plant
Selderij, ook wel bladselderij of snijselderij genoemd, is een tuinkruid dat lijkt op peterselie. Het heeft een sterke smaak en is een variant van de bleekselderij en de knolselderij. Het verschil tussen snijselderij en bleekselderij is dat we enkel de bladeren van de snijselderij eten, en van de bleekselderij de stengels.
Snijselderij heeft een bossige groei met veel stengels; deze stengels mag je afsnijden bij het oogsten, want ze groeien weer aan.
About
Leaf celery, also known as Chinese celery or Nan Ling celery, is a garden herb which resembles parsley. It has a strong taste and is a variant of celery and celeriac. The difference between leaf celery and celery is that we only eat the leaves of the leaf celery, and of the celery the stems.
Leaf celery has a bushy growth with many stalks; these stalks can be cut off when harvesting, they will regrow.

Hoe oogst je?
Snijd de grotere stengels af, laat het kleinere blad uitgroeien tot een grotere maat.
How to harvest?
Cut the larger stalks off, leaving the smaller leave to grow to a larger size.

Bewaren
Kan in nat keukenpapier enkele dagen in de koelkast bewaard worden.
Storage
Can be kept in wet kitchen paper in the refrigerator for a few days.

Kook info
Je kunt snijselderij in zowel warme als koude gerechten toepassen. Snijselderij is met diverse groenten goed te combineren.  Ook erg lekker in soepjes, stoofjes, met bami en nasi goreng.
Cooking info
You can use leaf celery in both hot and cold dishes. Leaf celery can be combined well with various vegetables. Also very tasty in soups, stews, with noodles and nasi goreng.
Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎