bladmosterd•
mustard greens
Over de groente
Bladmosterd is een snelgroeiend bladgewas, dat zowel in de lente als in de herfst geteeld kan worden. Wij telen drie variëteiten - green frills, red frills en red giant. Ze hebben allemaal een pittige smaak met een sterk mosterdaroma, de rode reuzenvariëteit is de pittigste. Wanneer de plant nog jonge blaadjes heeft, eten we dit ‘jonge groen’ veelal rauw in salades, maar de wat grotere bladeren van de volwassen plant zijn zeer goed te gebruiken om te stoven of te wokken. Hoe groter het blad, hoe sterker de smaak.
Bladmosterd is een snelgroeiend bladgewas, dat zowel in de lente als in de herfst geteeld kan worden. Wij telen drie variëteiten - green frills, red frills en red giant. Ze hebben allemaal een pittige smaak met een sterk mosterdaroma, de rode reuzenvariëteit is de pittigste. Wanneer de plant nog jonge blaadjes heeft, eten we dit ‘jonge groen’ veelal rauw in salades, maar de wat grotere bladeren van de volwassen plant zijn zeer goed te gebruiken om te stoven of te wokken. Hoe groter het blad, hoe sterker de smaak.
About
Leaf mustard is a fast-growing leafy crop that can be grown in spring and autumn. We grow three varieties - green frills, red frills and red giant. They all have a spicy flavour with a strong mustard aroma, the red giant variety is the spiciest. When the plant still has young leaves, we often eat this 'young green' raw in salads, but the larger leaves of the mature plant are very good for stewing or wok cooking and the flowers are also edible. The larger the leaves, the stronger the taste.
Leaf mustard is a fast-growing leafy crop that can be grown in spring and autumn. We grow three varieties - green frills, red frills and red giant. They all have a spicy flavour with a strong mustard aroma, the red giant variety is the spiciest. When the plant still has young leaves, we often eat this 'young green' raw in salads, but the larger leaves of the mature plant are very good for stewing or wok cooking and the flowers are also edible. The larger the leaves, the stronger the taste.
Hoe oogst je?
Oogst een paar cm boven de grond, dan gaat de bladeren hergroeien.
Oogst een paar cm boven de grond, dan gaat de bladeren hergroeien.
How to harvest?
Cut a few centimeters above the soil to allow regrowth.
Cut a few centimeters above the soil to allow regrowth.
Bewaren
Bladmosterd kan twee dagen in de koelkast bewaard worden. Het liefst in een vochtige doek of in een open zak. Wanneer de blaadjes wat slap zijn geworden, kun je ze oppeppen door ze een half uur in ijskoud water te leggen.
Bladmosterd kan twee dagen in de koelkast bewaard worden. Het liefst in een vochtige doek of in een open zak. Wanneer de blaadjes wat slap zijn geworden, kun je ze oppeppen door ze een half uur in ijskoud water te leggen.
Storage
Leaf mustard can be kept in the fridge for two days, preferably in a damp cloth or in an open bag. When the leaves have become a bit weak, you can perk them up by putting them in ice-cold water for half an hour.
Leaf mustard can be kept in the fridge for two days, preferably in a damp cloth or in an open bag. When the leaves have become a bit weak, you can perk them up by putting them in ice-cold water for half an hour.
Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎
Green frills
Red frills
Red giant