bergsteentijm • Mountain Rock Thyme

Over de groente
Ondanks de naam is dit kruid geen familie van de tijm, maar van de bonenkruid. Het is zeer aromatisch en heeft een warme muntachtige geur met hints van tijm en kamfer. Het is aangenaam kruidig, peperachtig met een vleugje bitterheid. Het wordt veel gebruikt als kruid in het Middellandse Zeegebied. Het gaat goed samen met de meeste groenten, vooral paddenstoelen, en kan aan de meeste gerechten worden toegevoegd of er kan gewoon kruidenthee van worden gemaakt. De bladeren kunnen gedroogd worden en behouden hun smaak, de bloemen zijn ook eetbaar.
About
Despite the name, this herb is not related to Thyme, it is related to Savory. It is very aromatic and has a warm minty smell with hints of thyme and camphor. It is pleasantly spicy, peppery with a hint of bitterness. It is widely used as a herb in the mediterranean. It goes well with most vegetables, especially mushrooms and can be added to most dishes or simply made into a herbal tea. The leaves can be dried and will still retain their flavour, the flowers are edible too.
Hoe oogst je?
Oogst volgens het aantal knooppunten/armpitten dat op het oogstbord is aangegeven. Gebruik een schaar
How to harvest?
Harvest by number of nodes/armpits specified on the harvest board. Use scissors

Bewaren
Kan in nat keukenpapier enkele dagen in de koelkast bewaard worden.

Storage
Can be kept in damp kitchen paper in the refrigerator for a few days.
Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎