AUGURK
•GHERKIN

Over de groente
Augurk is onderdeel van de komkommerfamilie: de vrucht is van hetzelfde soort als komkommer, maar van een ander ras (cultuurvorm). Dit betekent dat augurk eigenlijk een kleine komkommer is, maar met andere eigenschappen. Zoals de smaak bijvoorbeeld, want augurk heeft vrijwel geen komkommersmaak en hierdoor is hij zeer geschikt om in te maken, in azijn of pekel. Ook is de augurk kleiner en heeft een dunnere schil dan komkommer.
About
Gherkin is part of the cucumber family: the fruit is of the same species as cucumber, but of a different variety (culture form). This means that gherkin is actually a small cucumber, but with different characteristics. It has almost no cucumber taste and is small in size with a thin skin, making it very suitable for pickling, in vinegar or brine. 


Bewaren
Augurken in maken voor bewaring: leg de augurk een poos in een oplossing van azijn en water. Vul een weckpot met inmaakkruiden en azijn, en voeg de augurken (in zijn geheel of gesneden) toe. De weckpot dient goed afgesloten te worden en vervolgens minimaal twee maanden op een donkere en koele plaatst gezet te worden.
Storage
To preserve gherkins: put the gherkin in a solution of vinegar and water for a while. Fill a jar with pickling spices and vinegar, and add the gherkins (whole or sliced). Seal the jar tightly and store in a dark and cool place for at least two months.
Recepten
Dille augurk
Recipes
Dille pickle

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎