Aubergine
•Eggplant

Over de groente
Aubergine wordt ook wel ‘eierplant’ genoemd, wat is afgeleid van ‘eggplant’ uit het Engels. Dit, omdat wilde aubergine vruchten lijken op kippeneitjes, qua formaat en kleur. Aubergine vindt zijn oorsprong in Myanmar en behoort tot de nachtschadefamilie, net zoals paprika, tomaat en aardappel. De vrucht van de aubergine plant is meestal glad, donkerpaars en peervormig. Varianten zijn de graffiti aubergine en de witte aubergine. Het sponsachtige witte vruchtvlees is neutraal tot bitter van smaak; de smaak zit voornamelijk geconcentreerd in de schil.
About
Aubergines are also known as 'eggplants'. This is because wild aubergine fruits resemble chicken eggs in size and colour. Aubergines originate from Myanmar and belong to the nightshade family, just like peppers, tomatoes and potatoes. The fruit of the aubergine plant is usually smooth, dark purple and pear-shaped. Variants include the graffiti aubergine and the white aubergine. The firm white flesh has a neutral to bitter taste; the flavour is mainly concentrated in the skin.
Hoe oogst je?
Met een snoeischaar kun je de aubergine bij het steeltje van de plant afknippen.
How to harvest?
Using pruning shears, carefully cut the aubergine from the stem of the plant.


Bewaren
Bewaar aubergine op een koele plek, maar niet in de koelkast. Zo blijft hij tot ongeveer tien dagen goed.
Storage
Keep aubergines in a cool place, but not in the refrigerator. This will keep them fresh for up to approximately ten days.
Kook info
De mogelijkheden voor het bereiden van de aubergine zijn oneindig!
Cooking info
There are endless possibilities!


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎