AMARANT • amaranth

Over de groente
Amarant is een oude graansoor en was een hoofdbestanddeel van Azteekse en Inca-diëten. Het is verwant aan spinazie en snijbiet. De bladeren en de zaden zijn eetbaar. Amarant wordt beschouwd als een "superfood". De granen leveren veel eiwitten en veel aminozuren, en de bladeren zijn ook een uitstekende bron van vitamines, eiwitten, carotenoïden, mineralen en antioxidanten.
About
Amaranth is an ancient grain, and was a staple of the Aztec and Inca diets. It is related to spinach and chard, and the leaves are also edible. Amaranth is considered to be a “superfood”. The grains provide a great deal of protein and many amino acids, and the leaves are also an excellent source of vitamins, protein, carotenoid, minerals and antioxidants.
Hoe oogst je?
Snijdt enkele takjes van de plant zoals op het bord aangegeven en in de video hieronder.
How to harvest?
Cut stems off the plant as instructed on the board or in the video below.

Bewaren
Bewaar in een bakje of een plastic zakje in de koelkast.
Storage
Store in a container or plastic bag for a few days.
Koken info
Gebruik het blad als spinazie.
Cooking info
Cook like spinach!


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎