Aardpeer • Jerusalem artichoke

Over de groente
The Jerusalem artichoke, also called sunroot, sunchoke, wild sunflower, topinambur, or earth apple, is a species of sunflower native to central North America. It is cultivated widely across the temperate zone for its tuber, which is used as a root vegetable. Great roasted, sautéed, raw in salad or in soups.
About
De aardpeer, ook wel zonnewortel, sunchoke, wilde zonnebloem, topinamboer of aardappel genoemd, is een soort zonnebloem die inheems is in centraal Noord-Amerika. Hij wordt op grote schaal geteeld in de gematigde zone voor zijn knol, die wordt gebruikt als wortelgroente. Heerlijk geroosterd, gesauteerd, rauw in salade of in soepen.
Hoe oogst je?
Oogsten als aardappelen, met een vork.
How to harvest?
Harvest like potatoes, with a fork.

Bewaren
Niet in het zonlicht bewaren, buiten de koelkast op een koele plaats of in de koelkast in een afgesloten zak.
Storage
Store away from sunlight, either outside the fridge in a cool place or inside the fridge in a sealed bag.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎