De Tuinders

De Tuinders 2019-01-24T11:06:30+00:00
Ann Doherty
Ann Doherty

Ann heeft een lange geschiedenis achter de rug van voedsel telen in de stad. Ze is vooral gek op zaden, kruiden, bijen en wormen. Na jaren gewerkt te hebben bij Friends of the Earth International, studeerde ze aan Warmonderhof en deed ze een permacultuur cursus bij Linder van den Heerik. Ze is verantwoordelijk voor de coördinatie van de Amsterdam-tak van Cityplot. Dit standslandbouw collectief moedigt mensen aan om hun eigen voedsel te verbouwen op balkons, op daken, in vensterbanken, op scholen, in restaurants en in gemeenschappelijke tuinen.

Annie Storey
Annie Storey

Nadat ze in 2015 voor haar studie culturele antropologie stage had gelopen op Navdanya Biodiversity Conservation Farm in India, besloot Annie dat ze biologisch tuinder wilde leren worden. Het hele proces van een zaadje planten; het water, liefde en aandacht geven; zien hoe het groeit; en het daarna te oogsten en te kunnen proeven – dit inspireert haar enorm. Ze heeft op verschillende kleinschalige boerderijen gewerkt in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland. Ze werkt ook bij ASEED aan de campagnes Fossil Free Agriculture en Free the Soil, om het bewustzijn van mensen te verhogen rondom de schadelijke gevolgen van industriële landbouw.

Annelies Visser
Annelies Visser

Annelies is geboren en getogen in Amsterdam maar heeft altijd een fascinatie voor de natuur gehad. Ze heeft biologie gestudeerd, is biologielerares geworden en was jarenlang elke vakantie op een boerderij te vinden. In 2013-2014 volgde ze de opleiding tot biologisch tuinder aan Warmonderhof en rond dezelfde tijd ging ze met Ann bij het stadslandbouw collectief Cityplot workshops geven. Het is een langgekoesterde droom van Annelies om elke dag op een boerderij te mogen rondbanjeren en om onderdeel te zijn van een gemeenschap van mensen die begrijpen dat er niets belangrijker is dan gezond voedsel.